A FaceBit vírusmaszkot okos érzékelővel látják el.

A COVID-19 járvány elleni védekezés egyik fontos eleme a megfelelő biztonságú és megfelelően hordott maszkviselés.

A Northwestern Egyetem kutatói által fejlesztett és FaceBit névre keresztelt, N95 rendszerű vírusmaszkját ezért olyan érzékelővel látták el, mely ellenőrzi, hogy a védőmaszkot vajon megfelelően viselik-e?

Ennek érdekében az apró szenzor folyamatosan monitorozza a levegőáramlását és érzékeli, ha esetleg a helytelen maszkhasználatból adódó szivárgást érzékel.

Akinek ez nem lenne elég, a FitBit maszkot pulzusmérővel is felszerelték, így arról is értesülni fogunk, ha túl szapora lenne a szívverésünk egy stresszesebb helyzetben.

A FaceBit alkalmazás egyéb hasznos információkkal is szolgál számunkra: kiderül mióta hordjuk a maszkot, de még a légzésünk teljesítménye is rögzítésre kerül.

FaceBit okos védőmaszk, Covid 19 vírus ellen

A maszkból készült prototípusban egyelőre akkumulátor is található, azonban ezt szeretnék kihagyni a végleges változatból és az érzékelő töltését napenergiával megoldani.

Bár hátravan még a maszk klinikai vizsgálata, a teljes projekt eredménye és az alkalmazás kódja elérhető bárki számára, aki hasonló maszk gyártásában gondolkozik.

Forrás: https://facebit.health/

Hírek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük