A Xiaomi adta el a legtöbb telefont ebben az évben!

Soha ennyi Xiaomi telefont nem értékesítettek eddig! A nagy rivális, Samsung is a legyőzött ellenfelek között, de az Apple is vesztett.

A Counterpoint Research által közzétett tanulmányból kiderül, hogy az idei év telefoneladásaiból egyértelműen a Xiaomi szakított a legnagyobbat! A Samsung és Apple céget legyőzve lett a legnagyobb új készülék eladást produkáló telefongyártó cég a globális mobil piacon.

Globális telefoneladások a számok tükrében - piacvezető szereplő lett a Xiaomi, a Samsung és Apple vesztett.

A leggyorsabb növekedést is a Xiaomi cégnek sikerült elkönyvelnie, ellenben a Samsung idei teljesítménye csökkenő tendenciát mutat.

A statisztikából kiderül, hogy a Xiaomi 17.1%-os eladási mutatója mellett, a Samsung 15.7%, az Apple csak 14.3%-ra volt képes!

A siker egyik oka a Huawei termékei ellen indított (büntető)hadjárat által ütött lyuk és hiány a megfizethető mobiltelefonok piacán, ezt a rést sikeresen töltötte ki a Xiaomi költséghatékony készülékeivel, mint pl a Redmi 9 szériával.

A globális chip-hiány legnagyobb áldozata a Samsung, mely a legnagyobb veszteséget kénytelen elkönyvelni. A helyzet olyan súlyos, hogy a veszteségek miatt a teljes mobilpiaci üzletágukat felülvizsgálatnak vetik alá.

Az év második felében változhat a piaci részesedés, hiszen hátra van még a nagy Samsung Unpacked termékbemutató és az Apple is tipikusan szeptemberre időzíti az új készülék megjelenéseket.

Forrás: counterpointresearch.com

Mobil

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük