iOS bug okozhat problémát a Wi-Fi beállításokban

A Carl Schou szakértő szerint most nyilvánosságra hozott hibajelenség szerencsére nehezen előidézhető, de az eset tanulsága egyértelmű: idegen Wi-fi hálózatokra csatlakozásnál jobb lesz vigyázni!

Cikkünk frissítve: 2021.07.12

A twitteren közzétett bejegyzésben az látható, hogy a Wi-Fi hálózatra történő sikeres csatlakozás után az iPhone telefon beállítások menüje megbolondul, és teljesen használhatatlanná válik.

A jelenség hátterében, a Wi-Fi hálózat – valljuk be teljesen életszerűtlen – elnevezése áll, a szokatlan “%p%s%s%s%s%n” karakterlánc ugyanis térdre kényszeríti az iOS rendszert.

A programozó nyelvekben sztring változókhoz használt „%” karaktert nem tudja értelmezni az iOS szoftver és ezen az újraindítás sem segít.

Az egyetlen megoldás Carl szerint a hálózati beállítások teljes törlése vagyis resetelése. Más módszerrel nem tudta életrehívni a Wi-Fi beállítások menüt a telefonban.

Androidos készüléken ugyanez a jelenség nem áll fenn, az Android rendszert ugyanis szerencsére teljesen hidegen hagyja a furcsa Wi-Fi SSID elnevezés.

Update: Az Apple reagált a problémára és a legújabb iOS 14.7 szoftver orvosolni fogja a hibát! Egyelőre nem tudni mikor válik elérhetővé a fontos frissítés, de a beta 5 szakaszban tartó tesztelés azt sejtetni, hogy nem kell már sokat várnunk.

Mobil

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük