Huawei Watch GT 4

Megújult klasszikus: hagyományos, kézműves kivitelezés és modern trendek

A HUAWEI WATCH GT 4 merész stílusbeli előrelépéssel és új dizájnelemekkel érkezik a klasszikus GT-sorozathoz képest, miközben megtartja elődei modern esztétikáját. Az óra kétféle változatban kapható: a 46mm-es modell látványos, nyolcszögletű kialakítással, erős és robusztus külsővel, a 41mm-es modell pedig karcsú, elegáns külsővel büszkélkedhet, amely leginkább impozáns ékszerekhez hasonlítható.

A sokoldalú okosóra-modell kiválóan illeszkedik a különböző stílusokhoz, személyiségekhez és alkalmakhoz, legyen szó sportolásról, szabadidős programról vagy elegáns eseményekről. Összesen öt különböző színben kapható: a 46mm-es változathoz rozsdamentes acélszíj, fekete fluoroelasztomer szíj és zöld vászonszíj közül választhatnak a felhasználók, a 41mm-es változat esetében rozsdamentes acélszíj, valamint az ékszerek ihlette aranyszínű milánói szíj és fehér bőrszíj érhető el. Emellett az óra számlapja ízlés szerint testreszabható, köszönhetően a több mint 25 ezer óralapnak.

Alvás közbeni légzésfigyelés és továbbfejlesztett cikluskezelés

A HUAWEI WATCH GT 4 az egészségtudatos életmód szerves részévé teszi az okos technológiát[1], és olyan fontos funkciókkal újít, mint a fotopleizmográfia (PPG) alapú szívritmuszavar-elemzés, a 3.0 menstruációs cikluskezelés és az alvás közbeni légzésfigyelés, amelyeket a továbbfejlesztett TruSeen™ 5.5+ technológia működtet.

A WATCH GT 4 modellt továbbfejlesztett TruSeen™ 5.5+ egészségfigyelő technológiával szerelték fel, amely a gyártó saját deep learning módszerén alapuló többcsatornás jelerősítő algoritmust tartalmaz. Ennek eredményeként a felhasználók akár 30 százalékkal pontosabb értékeket kapnak szívük állapotával kapcsolatban még intenzív mozgással járó tevékenységek (például futás, ugrókötelezés) közben vagy alacsony hőmérsékletű környezetben is.

A továbbfejlesztett TruSleep™ 3.0 technológia – amely magában foglalja az alvás közbeni légzési rendellenességeket szűrő légzésfigyelés funkciót – átfogó képet ad a felhasználók alvási ciklusairól, és segíti őket alvási szokásaik módosításában. Emellett az okosórában a 3.0 menstruációs cikluskezelés is helyet kapott, amely intelligensen elemzi a felhasználó fiziológiai mutatóit – például az alvás közbeni pulzusszámot, a bőrhőmérsékletet, légzésszámot stb. –, hogy előre jelezze a menstruációs időszakokat. Ez a technológia mintegy 15 százalékkal nagyobb pontosságot nyújt a menstruáció első napjának előrejelzésében, mint az iparág átlagos okosórái, és hasznosnak bizonyulhat azok számára, akik rendszertelenebb ciklusokkal rendelkeznek.

Új fitnesz funkciókkal bővült a WATCH GT 4

A továbbfejlesztett Tevékenységgyűrű funkció megjeleníti a napi fitneszstatisztikát (elégetett kalóriák, edzés időtartama és állva végzett aktivitások), így a felhasználók naprakészek maradhatnak napi aktivitásukkal kapcsolatban, és feltölthetik a gyűrűket. Ha az óra viselője mindhárom gyűrűt teljesíti a nap folyamán, éremmel jutalmazza az app. Emellett az okosóra több mint 100 sportolási módot nyújt, újdonságként pedig elérhető a futball, az evezés, a kosárlabda és az e-sport is.

A HUAWEI WATCH GT 4 okosórán mutatkozik be a Maradjon Fit kalóriakezelő alkalmazás is. Az új applikáció valós idejű egészségügyi adatok[2] felhasználásával segíti a felhasználókat kalóriabevitelük kezelésében, valamint a célsúlyhoz igazodó ajánlásokat ad.

Ezenfelül a továbbfejlesztett kétsávos, ötrendszerű, nagy pontosságú GNSS akár 30 százalékkal[3] javítja a helymeghatározási pontosságot a korábbi HUAWEI WATCH GT 3 verziókhoz képest, még abban az esetben is, ha az órát viselő személy olyan helyeken fut, ahol a jelvételt gátolhatják az épületek.

Akár két hetes üzemidő és új kényelmi funkciók

Az okosóra a felhasználók kényelmét és életstílusát új frissítésekkel, funkciókkal könnyíti meg, ilyen például a vadonatúj kezelőfelület és a gyors üzenetküldési lehetőség, valamint lehetővé teszi harmadik feles appok kezelését többek között a zenelejátszáshoz és a navigációhoz, de a sportolás során elért eredményeket is szinkronizálhatjuk a Strava vagy Komoot felületére, ezeket a Huawei Egészség alkalmazáson keresztül.

A HUAWEI WATCH GT 4 46 mm-es változata akár 2 hetes, 41 mm-es verziója pedig akár 7 napos akkumulátor-üzemidőt biztosít a felhasználóknak, valamint kompatibilis iOS és Android készülékekkel egyaránt.


[1] Ez a termék nem orvosi eszköz; a technológiák segítségével mért adatok és eredmények csak tájékoztató jellegűek, és nem használhatók orvosi diagnózis vagy kezelés alapjául.

[2] Ez a termék nem orvosi eszköz; ezért a mért adatok és eredmények csak tájékoztató jellegűek, és nem használhatók orvosi diagnózis vagy kezelés alapjául

[3] Az adat a Huawei laboratóriumi tesztjeiből származik, a HUAWEI WATCH GT 3-mal összehasonlítva.

 HUAWEI WATCH GT 4 46 mmHUAWEI WATCH GT 4 41 mm
Méretek46 mm × 46 mm × 10,9 mm41,3 mm × 41,3 mm × 9,8 mm
Csuklóméret140-210 mm120-190 mm
TömegKörülbelül 48 g (szíj nélkül)Körülbelül 37 g (szíj nélkül)
Kijelző1,43 colos AMOLED színes képernyő, 466 × 466 pixel, PPI 3261,32 colos AMOLED színes képernyő, 466 × 466 pixel, PPI 352
Óratok anyagRozsdamentes acél
ÓraszíjFekete fluoroelasztomer szíj, Szürke rozsdamentes acél szíj, Zöld kompozit szíjMilánói arany, Ezüst rozsdamentes acél szíj, Fehér bőrszíj
SzenzorGyorsulásmérő szenzor, Giroszkóp szenzor, Magnetométer szenzor, Optikai szívritmus szenzor, Barométer szenzor, Hőmérséklet szenzor
GombAlaphelyzeti gomb (forgó korona) és oldalsó gomb
TöltésVezeték nélküli töltés
Töltési feszütség5V-9V DC/2A
Operációs rendszerAndroid 8.0 vagy újabb, iOS 13.0 vagy újabb
Vízállóság5 ATM vízállóság
CsatlakozásNFC  | Bluetooth 2,4 GHz, a BT5.2 és BR + BLE 
Akkumulátor üzemidőAz akkumulátor üzemidő 14 napig tarthat a következő használati szokások esetén: 30 perc Bluetooth hívás hetente, 30 perc audio lejátszás hetente, engedélyezett szívfrekvencia-figyelés, éjszaka bekapcsolt HUAWEI TruSleep™, 90 perc edzés hetente (GPS engedélyezve), engedélyezett üzenetküldések (50 SMS üzenet, 6 hívás és 3 riasztás naponta), a képernyő naponta 200-szor kapcsol be. Az akkumulátor tényleges élettartama a használati szokásoktól függően változhat.Az akkumulátor üzemideje 7 napig tarthat a következő használati szokások esetén: 30 perc Bluetooth hívás hetente, 30 perc audio lejátszás hetente, engedélyezett szívritmusfigyelés, éjszaka bekapcsolt HUAWEI TruSleep™, 90 perc edzés hetente (GPS engedélyezve), engedélyezett üzenetküldések (50 SMS üzenet, 6 hívás és 3 riasztás naponta), a képernyő naponta 200-szor kapcsol be. Az akkumulátor tényleges üzemideje a használati szokásoktól függően változhat.
Doboz tartalmaKaróra × 1, Töltőegység (beleértve a töltőkábelt) × 1, Gyors indítási útmutató, biztonsági információk és garancialevél × 1

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük