Sony Xperia 1 II

Sony Xperia 1 II

 • Kijelző: 6,5″ 4K HDR OLED-kijelző
 • Processzor: Qualcomm® Snapdragon 865 5G
 • Memória: 8/12 GB
 • Tárhely: 256 GB Belső tárhely + microSD
 • Előlapi kamera: 8 MP, f/2.0
 • Hátlapi kamera: 12 MP + 12 MP + 12 MP + 0.3 MP, TOF
 • Akkumulátor: 4000mAh
 • Szoftver: Android 10

Leírás

Sebességre találták ki

Az Xperia 1 II új mércét állít az okostelefonok sebessége terén. Az 5G-s telefon a legmodernebb technológiákat tartalmazza, és a Sony Alpha mérnökei által fejlesztett kamerával rendelkezik, így az okostelefonok között kivételesen gyors autofókuszt biztosít. A 21:9-es CinemaWide 6,5”-os 4K HDR OLED-kijelzőn pedig mindent lenyűgöző moziminőségben nézhetsz.

https://www.youtube.com/watch?v=EMqgyJjrY8k

Nagyobb sebesség, több lehetőség – 5G kapcsolat

Az 5G kapcsolat új lehetőségeket kínál. Az 5G nem pusztán gyors, hanem nagyon reszponzív is az alacsony késleltetésnek és a nagy sávszélességnek köszönhetően. Gond nélkül, néhány másodperc alatt tudsz kiváló minőségű nagy fájlokat, például 4K videókat és teljes felbontású képeket streamelni, le- vagy feltölteni.

Profi technológia az Alpha fényképezőgépekből

Egyetlen okostelefon-kamera sem volt még képes olyan felvételekre, mint az Xperia 1 II. A fejlesztésben részt vettek a kategóriaelső autofókusz-technológiát felvonultató, legújabb Alpha 9 fényképezőgépeket megalkotó mérnökök is. Az Xperia 1 II támogatja a RAW formátumot, szemkövető autofókuszt kínál, amely embereknél és állatoknál egyaránt működik, továbbá áttervezett, új kézi vezérlőelemekkel ellátott kezelőfelületet biztosít fizikai exponálógombbal – a profi fotósok igényeinek megfelelően.

Kiváló ZEISS minőség az Xperia telefonodban

Kifejezetten az Xperia okostelefonhoz készített ZEISS optika. A ZEISS T* bevonat a tükröződések csökkentésével hozzájárul a rendkívüli megjelenítéshez és kontraszthoz.

Kapd el az eddig megörökíthetetlen pillanatokat is az akár 20 képkocka/másodperces AF/AE funkcióval

A Xperia 1 II készülékkel olyan pillanatokat is megörökíthetsz, amelyeket más okostelefonokkal lehetetlen elkapni. Az akár 20 képkocka/másodperces sorozatfelvétel az autofókusszal és az automatikus expozícióval pillanatok százait tudod megörökíteni másodpercek alatt, az 5G sebességével pedig mindent egyszerűen feltölthetsz és menthetsz.5

Akár 60-szoros másodpercenkénti folyamatos AF/AE-számítás

Tartsd a fókuszt, bármi is történik előtted. A Xperia 1 II folyamatosan, másodpercenként akár 60-szor is kiszámítja az autofókuszt és az expozíciót. Az AF pontosságát és teljesítményét biztosító új algoritmusok pedig tiszta, éles képeket készítenek még a gyorsan mozgó témákról is.

Sebességre tervezett érzékelő

Gyorsan fókuszálhatsz minden helyzetben – éjjel és nappal – az innovatív kamerarendszerünkkel. A dupla fotodióda-érzékelő különlegesen gyors és pontos fókuszálásra képes. Az összesen 247 fázisérzékelős AF-pontot használó autofókuszrendszer az érzékelő közel 70%-át lefedi, az AF témabefogás pedig mindössze 0,03 másodpercet vesz igénybe. A gyenge fényviszonyok közti felvételkészítésre szolgáló, innovatív 3D iToF (indirect Time-of-Flight) érzékelőnek köszönhetően bármilyen körülmények között képes a precíz fókuszálásra. Mindezt a nagy méretű, 1/1,7”-os „Exmor RS™ for Mobile” képérzékelő és a BIONZ X™ for Mobile processzor teszi teljessé, a sebesség és a lélegzetelállító fotók érdekében.

Az ultragyors autofókusz mögött lévő technológia

Dupla fotódióda-érzékelő
Kameránkon minden egyes képpont két fotódiódás fényérzékelővel rendelkezik a gyorsabb és pontosabb autofókusz érdekében.

Autofókusz-lefedettség
Az Xperia 1 II autofókuszrendszere összesen 247 fázisérzékelős AF-pontot használ, amelyek az érzékelő területének közel 70%-át lefedik, az AF témabefogás pedig csupán 0,03 másodpercig tart. Az eredmény: élesebb fókusz a gyorsan mozgó témákon – hasonlóan a legújabb RX100 sorozatú fényképezőgépeinkhez.

Gyors fókusz a 3D iToF érzékelővel
Az iToF (indirect Time-of-Flight) érzékelő egy pillanat alatt kiszámítja a kamera és a kép témája közötti távolságot a gyors és pontos autofókusz érdekében, legyen szó bármilyen beállításról.

Nagy érzékelő és nagy képpontok
1/1,7”-os Exmor RS képérzékelő 50%-kal nagyobb az előző modellénél, és nagyobb képpontokkal is dolgozik, amelyek több fényt kapnak, így javítva a képek minőségét.

Tapasztald meg a valós idejű Eye AF funkciót – emberek és állatok esetében egyaránt működik

A szemkövető autofókusszal gyönyörű, élettel teli portrékat készíthetsz emberekről és állatokról is.

Szemkövető autofókusz minden helyzetre

A témád nem minden esetben néz mindkét szemével a kamerába. A Xperia 1 II még akkor is megtalálja a szemet és gyorsan ráfókuszál, ha az egyik szem le van takarva, vagy egy másik objektum elhalad a témád előtt.

Gyors fókusz, még gyenge fényviszonyok között is

Gyenge fényviszonyok között és gyorsan mozgó téma esetén is élvezheted a gyors autofókuszt a három hatékonyan együttműködő technológiának köszönhetően: egy 3D iToF érzékelő, a BIONZ X™ for Mobile technológia, és a nagy méretű Exmor RS™ for Mobile érzékelő.

BIONZ X™ for mobile processzor

A BIONZ X™ for mobile képfeldolgozó processzor a Sony által kifejlesztett algoritmus használatával növeli a fényérzékenységet és csökkenti a zajt a képeken.

Fedezd fel a profi fotózást – melyet az Alpha ihletett

A Xperia 1 II készülék olyan vezérlési lehetőségeket kínál, amelyeket általában csak profi kamerákon találhatsz meg. Választhatod az automatikus beállításokat vagy manuálisan is szabályozhatod az ISO-értéket, a zársebességet, fehéregyensúlyt és egyéb értékeket is. Ezután készíts RAW (DNG) formátumú fájlokat az Alpha kamerák által inspirált kezelőfelület segítségével.

Állítsd be a gyújtótávolságot a megfelelő felvételhez

Az Xperia 1 II három eltérő gyújtótávolságú objektívvel biztosítja a valódi alkotói szabadságot: 16 mm, 24 mm és 70 mm. A kiváló minőségű ZEISS optikával kreatív felvételeket készíthetsz.

Együttműködés a Sony Alpha fényképezőgépeivel

A Xperia 1 II a tökéletes társa a Sony Alpha fényképezőgépeknek. Az Imaging Edge™ Mobile alkalmazással távvezérlő kijelzőként használhatod az Xperia okostelefonod, és vezeték nélkül szabályozhatod beállításaid, fényképeid.

Cinematography Pro „CineAlta technológiával” – 21:9-es videorögzítés

Hasonló paraméterekkel és színbeállításokkal készíthetsz filmeket, mint a profik. A Sony Cinama Camera mérnökeinek tudása, Look színbeállítások, 21:9-es képarány, 4K HDR és 24 képkocka/másodperc – minden eszköz adott. És az 5G kapcsolattal másodpercek alatt megoszthatod felvételeidet.

Kreatív vezérlést biztosító kezelőfelület

A továbbfejlesztett Cinema Pro „CineAlta technológiával” felhasználói felület egyszerűen használható vezérlőket tartalmaz: segédvonalak, zársebesség (szög), érintéses autofókusz, automatikus expozíció, manuális fehéregyensúly stb.

Az intelligens szélzajszűréssel jobb hanggal készíthetsz videókat

A Xperia 1 II az iparág csúcsteljesítményét képviselő hangcsatorna-szétválasztási technológiát is magában rejti a rendkívül hatékony szélzajszűrés érdekében. Intelligens szélzajszűrő [1] KI [2] BE.

Professzionális Look színkezelési előbeállítások

A nyolc különböző színbeállítással különböző filmstílusokat jeleníthetsz meg a videókon.

21:9-es képarányú, CinemaWide 6,5-os 4K HDR OLED-kijelző

Élvezd a filmeket úgy, ahogyan a készítői megálmodták, és tapasztald meg a mozifilmes képarányt a 21:9-es CinemaWide 6,5-os 4K HDR OLED-kijelzővel. Az új elmosódottságcsökkentő technológia csökkenti a képkockák közötti szaggatást a tisztább képminőség érdekében. A Dolby Atmos® hangzással kiegészítve a látvány valóban páratlan. És az 5G kapcsolatnak köszönhetően gyorsabban lehet letölteni, és jobb minőségben lehet streamelni.

Professzionális szintű színreprodukció

A Sony professzionális eszközök technológiáira épülő, a vezető hollywoodi stúdiókban is használt Master Monitor színvisszaadásnak köszönhetően mostantól minden korábbinál precízebb színmegjelenítést tapasztalhatsz az új Creator módban „CineAlta technológiával, amely képes pontosan a megálmodott módon életre kelteni a tartalmakat, beleértve a Netflix sorozatait és filmjeit.

Bármit nézhetsz, tökéletesre újrakeverve

Az „X1 for mobile technológia minden megtekintett tartalomnál alkalmazza a BRAVIA HDR újrakeverési technológiát. Még a streamelt tartalmak esetében is fokozza a kontrasztot, a színeket és a tisztaságot.

A mozi hangja – Dolby Atmos® hangzás a Sony Pictures Entertainmenttel együttműködésben

Lenyűgöző élmény filmet nézni többdimenziós Dolby Atmos® hangzással, amely teljesen körülvesz. A Sony Pictures Entertainmentnek köszönhetően te is megtapasztalhatod a Dolby Atmos® hangzást akár vezetékes vagy vezeték nélküli fejhallgatóval, akár a valódi elülső sztereó hangsugárzókkal.

Lenyűgöző és igazi. Élje át a 360 Reality Audiót.

Merülj el a hangzásban. Olyan valósághű, mintha koncerten lennél, vagy az előadó lemezfelvételén ülnél a stúdióban. A 360 Reality Audióval a zene még soha nem volt ilyen lenyűgöző és valódi.

A 360 Reality Audióhoz tervezve

A Xperia 1 II a 360 Reality Audio hangzáshoz készült egyedi hardveres dekódolással, hogy optimalizálja a hangminőséget, amikor zenét hallgatsz a Tidal szolgáltatással.

Mindent a valódi sztereó hangszórókon fogsz hallani

A Xperia 1 II sztereó hangszórói a telefon elejére kerültek az erőteljes, kiegyensúlyozott, valódi sztereó hangzás érdekében.

Jobb audioélmény – vezetékkel vagy vezeték nélkül

Használd a 3,5 mm-es audiocsatlakozót vagy csatlakoztasd vezeték nélkül – tiéd a döntés. A Xperia 1 II hangtechnológiáját szakértők felügyelték, így jobb a sztereó szétválasztása, és természetes a hangtér, akár saját zenét hallgatsz, akár streamelsz – vagy 360 Reality Audiót hallgatsz.

Kiváló hangzás

A High-Resolution Audio vagy a High-Resolution Audio Wireless hangzásnak és az LDAC-technológiának köszönhetően a CD-minőségnél is jobb dinamikával és részletességgel szólal meg. A hangok teljes spektrumát reprodukálja, hogy a zene pontosan úgy szólaljon meg, ahogyan az előadók megálmodták.

Mindent feljavíthatsz DSEE Ultimate minőségre

A DSEE Ultimate azért készült, hogy mesterséges intelligencia segítségével feljavítsa minden digitális zene minőségét, automatikusan és valós időben javítva a hangfrekvenciát és a bitsebességet. A magas és a mély tartományok is jobban szólnak, és minden egyes szám közel High-Resolution Audio minőségben szólal meg. Vezetékes és vezeték nélküli fejhallgatókkal is működik, helyben tárolt fájlokkal és streamelésnél is.

Vedd át az irányítást egy DUALSHOCK®4 vezeték nélküli kontrollerrel

Még jobb szórakozást kínál utazás közben, ha egy DUALSHOCK 4-et csatlakoztatsz a Xperia 1 II-hoz és így játszol az androidos játékokkal.

Csúcsteljesítményű játék

Teljesítmény módban maximalizálhatod az érintésészlelés sebességét és a képkockasebességet a jobb játékélményért. Az akkumulátor-üzemmódot is kiválaszthatod a játékidő meghosszabbításához.

Fedezd fel a legújabb Qualcomm® Snapdragon 865 5G mobilplatformot

A Qualcomm® Snapdragon 865 5G mobilplatform és a Snapdragon X55 5G Modem-RF rendszer döbbenetes, több gigabites 5G sebességet és továbbfejlesztett teljesítményt kínál a játékokhoz, felvételhez, párhuzamos feladatvégzéshez és kapcsolódáshoz egy a korábbi modellnél 25%-kal gyorsabb processzor és GPU révén.

Nagy teljesítményű 4000 mAh-s akkumulátor gyorstöltéssel

A 4000 mAh-s akkumulátor egész napra biztosítja az energiát. Ha egy gyors töltésre van szükséged, 30 perc alatt az 50%-ot is elérheted.

Tartós és jól működő akkumulátor

Töltési technológiáink hosszabb ideig megőrzik az akkumulátor jó állapotát. A Battery Care megakadályozza az akkumulátor túltöltését, az Xperia Adaptive Charging (Xperia adaptív töltés) pedig figyeli a telefonodat a töltési folyamat során, hogy biztosan ne érje túlterhelés az akkumulátort.

Gyönyörű és erős

A Xperia 1 II nagy teljesítményű és gyors, IP65/68 vízállósági minősítése és mindkét oldalán Corning Gorilla Glass 6® borítása van, így tartós és gyönyörű is egyben.

A többablakos funkcióval többet láthatsz és tehetsz

A 21:9 CinemaWide képernyő egyszerűen két részre osztható – tökéletes, ha videózás közben szeretnél böngészni a neten.

Specifikáció

KialakításÉrintőképernyős
SIM kártya típusanano-SIM

Műszaki jellemzők

Processzor típusa
 • SoC/CPU: Qualcomm Snapdragon 865
 • GPU: Adreno 650
Processzormagok száma8 magos
Processzor sebessége2.84 GHz
RAM8 GB/12 GB
Belső memória mérete256 GB
Memória bővíthetőIgen
Memóriakártya típusamicroSD

Szoftver

Operációs rendszerAndroid

Kijelző

Kijelzők száma1
Kijelző mérete6.5″
Kijelző felbontása3840 × 1644 pixel
Kijelző típusaKapacitív OLED
3D kijelzőNem
Képfrissítési frekvencia60 Hz
Egyéb kijelző tulajdonságok
 • 16 millió színárnyalat

Kamera

FényképezőVan
3D kameraNem
Előlapi kameraVan
Előlapi kamera felbontása8 MP
Hátlapi kamerák száma4
Első hátlapi kamera felbontása12 MP
Második hátlapi kamera felbontása12 MP
Harmadik hátlapi kamera felbontása12 MP
Negyedik hátlapi kamera felbontása0.3 MP
AutofókuszVan
Beépített vakuVan
Retina szkennerNincs
LiDAR szkennerNincs
VideofelvételVan
Maximális video felbontás3840 × 2160 @ 60 fps

Multimédia

MP3 lejátszóVan
FM rádióNincs
Video lejátszásVan
Internet böngészőVan
JátékVan

Kommunikációs csatornák

Adatátvitel
Wi-Fi
Wi-Fi Direct
NFC támogatás
Bluetooth
Csatlakozók
USB Type-C
3.5 Jack fülhallgató kimenet
Hálózati kapcsolatok
GSM
GPRS kapcsolat
EDGE kapcsolat
UMTS (3G)
WCDMA
HSDPA
HSUPA
LTE támogatás (4G)
5G támogatás
Navigáció
GPS
GLONASS
Beidou (BDS)
Galileo
Szenzorok
Ujjlenyomat-olvasó
Gyorsulásmérő
Giroszkóp
Közelségérzékelő
Iránytű
Barométer

Akkumulátor

Akkumulátor típusaLi-Pol
Akkumulátor kapacitás4000 mAh
Vezeték nélküli töltésVan

Üzenetküldés

MMSVan
E-mailVan

Méretek

Hosszúság165.1 mm
Szélesség71.1 mm
Vastagság7.6 mm
Tömeg181 g

Funkciók

Dual SIMNem
Tripla simNem
CseppállóIgen
VízállóIgen
PorállóIgen
ÜtésállóNem
MP3/WMA/AAC csengőhangIgen
DiktafonVan
NaptárVan
ÉbresztőVan
SzámológépVan
KihangosításVan
Hardware ModemVan
TeljesítményAnTuTu: 534701 (v8)

Forrás: sony.com

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük