Minden idők legjobb horror filmjei a Netflixen!

Ha valami igazán félelmetes, véres, megrázó, hátborzongató vagy éppen művészi horror filmet keresünk, ebben a listában biztosan találunk kedvünkre valót!

Get Out (Tűnj el)

IMDB: 7.7/10

Kevés horrorfilm mondhatja el magáról, hogy az Oscar jelölésen túl magát az aranyszobrocskát is sikerült elvinnie!

Amikor Chris (Daniel Kaluuya, Sicario – A bérgyilkos) és barátnője, Rose (Allison Williams, Csajok) elértek a kapcsolatukban ahhoz a ponthoz, hogy megismerjék egymás szüleit, a lány meghívja Christ egy hétvégére a családi birtokra.

Chris a család túlzottan előzékeny vendégszeretetét annak tulajdonítja, hogy ezzel próbálják leplezni zavarukat, amiért a lányuk egy fekete sráccal jár. Ám ahogy telik a hétvége, egyre több nyugtalanító dolog történik, mígnem lassan fény derül az igazságra, ami felülmúlja Chris legdurvább rémálmait is…

Netflix link: https://www.netflix.com/watch/80149258
IMDB link: https://www.imdb.com/title/tt5052448/


Guillermo del Toro’s Cabinet of Curiosities (Guillermo del Toro: Rémségek tára)

IMDB: 7.1/10

Valójában ez nem egy film, hanem a legendás Guillermo del Toro által összeállított, lenyűgöző látványvilágú, hátborzongató horrorgyűjtemény, melyben nyolc vérfagyasztó történetben bizarr rémálmok bontakoznak ki.

Az igazán ijesztő történetekből álló antológiasorozatban, napjaink legismertebb horroralkotói mesélnek nekünk, köztük A Babadook, a Hibrid és a Mandy – A bosszú kultusza rendezői.

Netflix link: https://www.netflix.com/watch/81041070
IMDB link: https://www.imdb.com/title/tt8415836/


Paranormal Activity (Parajelenségek) 2007

IMDB: 6.3/10

A kézikamerás horror műfajt megreformáló, alacsony költségvetésű – mindössze 15 ezer dollárból forgatott – alkotás összesen 193 millió dollárt hozott a konyhára!

A Parajelenségek bekerült a Rekordok könyvébe, mint a legkevesebb pénzből forgatott legtöbb bevételt hozó alkotás, pont az Idegleléstől vette el ezt a címet, és számos kritikai díjat is bezsebelt.

Katie és Micah, a húszas éveiben járó, középosztálybeli pár beköltözik az új San Diegó-i otthonába. Katie érdeklődik a természetfeletti jelenségek iránt, amelyek gyermekkora óta kísértik, Micah azonban nem hisz az ilyen dolgokban. Sőt, egyre dühösebb, amikor Katie beszámol neki az érzéseiről. Szerinte ugyanis van valami a házban, furcsa zajokat hall, és elmozdulnak helyükről a tárgyak.

Micah végül vesz egy videokamerát, hogy így szerezzen bizonyítékot. A felvételek láttán libabőrös lesz a hátuk, éjszakánként ugyanis egy démon garázdálkodik náluk. A szörnyű események egyre szaporodnak, a fiatal pár az őrület határán áll.

Netflix link: https://www.netflix.com/watch/70125581
IMDB link: https://www.imdb.com/title/tt1179904/


Scream (Sikoly) 1996

IMDB: 7.9/10

A Rémálom az Elm utcában rendezője, Wes Craven ezzel a tini horrorfilmmel írta át azokat a műfaji szabályokat, amelyeket ő maga segített kialakítani.

Sidney (Neve Campbell) tinédzserként száll szembe szorongásaival. Anyját csupán néhány hónappal ezelőtt gyilkolták meg, apja csak az üzletnek él, mit sem törődik lányával; sőt még barátja is örökös feszültségben tartja a magányos lányt. És még mintha ez sem lenne elég, brutális sorozatgyilkos kezdi el terrorizálni a csendes kisvárost, de főként Sidney iskolatársát, Casey Beckert (Drew Barrymore).

A gyilkos kedvenc horrorfilmjeiből merít ihletet, hogy felforgassa a várost és kollégiumát. Mindent felhasznál, amivel rászedheti áldozatait. Mindenki gyanús és senki sincs biztonságban. Sidneyn múlik, véget ér-e a rettegés. Az egyetlen bizonyíték egy félelmetes maszk.

Netflix link: https://www.netflix.com/title/939827
IMDB link: https://www.imdb.com/title/tt0117571/


Dawn of the Dead (Holtak hajnala) 2004

IMDB: 7.3/10

Az 1978-ban George A. Romero által készített Holtak hajnala című film újrafeldolgozása Zack Snyder által.

Az utolsó megmaradt emberek maroknyi csapata a zombik által feldúlt Földön él. Valahogy el kell jutniuk egy állítólag élőhalott-mentes szigetre.

A történet egy csendes amerikai kisvárosban játszódik, ahol egyik napról a másikra megjelennek a zombik. Hogy miért akkor és miért pont ott jelentek meg azt senki sem tudja…

Netflix link: https://www.netflix.com/kr-en/title/60033340
IMDB link: https://www.imdb.com/title/tt0363547/


The Woman in Black (A fekete ruhás nő) 2012

IMDB: 6.4/10

A Susan Hill regényét feldolgozó, 2012-es brit horrorfilmet James Watkins rendezte és Jane Goldman írta.

Daniel Radcliffe ezzel a szereppel próbált meg először kibújni Harry Potter bőréből és a szerep által rákényszerített skatulyából.

Arthur Kipps egy fiatal ügyvéd, akit egy távoli kis faluba küldenek, hogy rendezzen el egy hagyatéki ügyet.

Kipps beköltözik az elhunyt ügyfél házába, hogy ott nyugodtan dolgozhasson. Azonban hamar kiderül, hogy az ódon lakhely sötét, tragikus titkokat rejt, de a félelem akkor uralkodik el igazan Kipps-en, amikor meglát egy kísérteties fekete ruhás nőalakot.

Netflix link: https://www.netflix.com/watch/70206133
IMDB link: https://www.imdb.com/title/tt1596365/


Red Dragon (A vörös sárkány) 2002

IMDB: 7.2/10

A bárányok hallgatnak elsöprő sikere folytatásért kiáltott, előbb a Hannibal 2001-ben, majd a Vörös sárkány érkezett a mozikba.

Anthony Hopkins mellé olyan nagyágyúk csalakoztak, mint Edward Norton, Ralph Fiennes, Harvey Keitel, Philip Seymour Hoffman, Emily Watson…

Will Graham, a kiváló nyomozó azért hagyta ott az FBI-t, mert majdnem az életébe került elkapni Dr. Hannibal Lectert, a zseniális őrültet. Most, évek múltán azonban, amikor egy sor különösen szörnyű gyilkosság tartja rettegésben a közvéleményt, Graham vonakodva bár, de hajlandó visszatérni önként vállalt száműzetéséből és segédkezni az ügyben. Ám hamarosan rá kell döbbennie, hogy a Fogtündér néven elhíresült sorozatgyilkos elfogásához meg kell próbálnia a gyilkos agyával gondolkodni. Ehhez pedig ki kéne fürkésznie egy másik gyilkos elméjét, amely ugyanilyen briliáns – és ugyanilyen beteg. Graham számára ez azt jelenti, hogy szembe kell néznie múltjával és ősi ellenségével, a jelenleg bebörtönzött Lecterrel.

Netflix link: https://www.netflix.com/watch/60024908
IMDB link: https://www.imdb.com/title/tt0289765/


Texas Chainsaw Massacre (A texasi láncfűrészes mészárlás) 2022

IMDB: 4.7/10

Közel 50 év rejtőzködés után visszatér Bőrpofa, hogy halálra rémítsen néhány idealista fiatalt, akik akaratlanul megbolygatták gondosan felvértezett világát egy távoli texasi kisvárosban.

A történet több évtizeddel az eredeti film után veszi fel a fonalat. A sorozatgyilkos Bőrpofa egy csapat tinédzsert vesz célba, és konfliktusba kerül korábbi gyilkosságainak bosszúszomjas túlélőivel.

Netflix link: https://www.netflix.com/hu-en/title/81483977
IMDB link: https://www.imdb.com/title/tt11755740/


Krampus (Krampusz) 2015

IMDB: 6.2/10

A legenda szerint azokat, akik önzők, fösvények vagy általában Grinch-szerűek az ünnepi időszakban, nem a Mikulás látogatja meg, hanem sötét társa: Krampus.

Amikor problémás családjának tagjai egymásnak esnek az ünnepek miatt, az ifjú Max kiábrándul az egészből, és hátat fordít a Karácsonynak. Nem sejti azonban, hogy az ünnep elutasításával magára szabadította a Krampusz haragját. A Krampusz egy ősi démoni erő, amely megbünteti a hitetleneket. Elszabadul a pokol, kedvelt ünnepi alakok kelnek szörnyűséges önálló életre, és ostrom alá veszik a családi otthont, arra kényszerítve őket, hogy harcoljanak egymásért, ha túl akarják élni az ünnepeket.

Netflix link: https://www.netflix.com/title/80059328
IMDB link: https://www.imdb.com/title/tt3850590/


Film, Hírek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük