A Nintendo Switch lenyomta a Wii-t!

A népszerű játékkonzolból megjelenése óta 103.54 millió darabot adtak el.

A Nintendo által most nyilvánosságra hozott eladási statisztikákból kiderül, milyen sikeres évet zárt a cég, az iparágat sújtó chiphiány ellenére.

A cég slágertermékének számító Nintendo Switch  a tavalyi év végére megdöntötte a Wii konzol eladási mutatóit.

Nintendo Switch vs Nintendo Wii konzol

A hagyományosan erős karácsonyi szezon és a Black Friday akciók az Switch eladások számát 103.54 millióra tornászták fel a 2017-es megjelenés óta.  Ez az hatalmas szám azt jelenti, hogy pl. Angliában a készülékekből minden embernek rögtön kettő is jutna.

A számokból az is látható, hogy generációváltás történt a Nintendo konzoloknál, hiszen a Switch mutatói a Wii kárára erősödtek meg. A Wii konzolból, a 2013-as nyugdíjba küldéséig összesen 101.63 millió példányt értékesítettek, ez már most 2 millióval kevesebb, mint a Switch-é.

Persze az igazi játékkonzol rajongók meg sem lepődnek a hír hallatán, hiszen a Nintendo Switch (valamennyi modelljét beleértve) a 2018-tól 2021-ig tartó időszakban a legtöbbet eladott, vagyis a legnépszerűbb konzol volt az egész világon!

Az egyik nagy rivális, a SONY sokkal kedvezőtlenebb mutatókkal büszkélkedhet: a legerősebb PlayStation 5 konzolból eddig összesen csak” 17.3 millió talált gazdára. Bár a PS5 csak 2 éve került forgalomba, a számok messze nem tűnnek olyan dinamikusnak, mint a Switch esetében.

letsgodigital.org

Hírek, Játék

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük