Okos szemüveg Mission Impossible módra!

Az ultramodern okos szemüvegek már a spájzban vannak! Elég, ha a Facebook és Ray Ban kooperációból született napszemüvegre, a Snapchat Spectacles forradalmi szemüvegre vagy a Google Glass-ra gondolunk.

A technikai újítások nagymestere, a Xiaomi is beállt a sorba: saját okos szemüveget fejlesztenek, mely futurisztikus megjelenésével és fejlett tudásával – mikro LED-es kijelző – leginkább a Mission Impossible filmekből ismert napszemüvegre emlékeztet minket.

A megjelenésében elsőre szokatlan Xiaomi Smart Glasses gazdag funkcióválasztékkal rendelkezik: a sztereó mikrofonnak és hangszórónak hála fogadhatunk vele bejövő hívásainkat, 5 MP-es fotókat készíthetünk és a térképes navigáció is rendelkezésünkre áll, igen, közvetlenül a szemüveglencsére vetítve az adatokat!

Xiaomi Smart Glasses okos szemüveg navigáció

A szemüveg alapja egy 0.13 hüvelykes (2,4 x 2,02 mm) microLED kijelző, mely 2 millió nit fényerővel képes a szemünk számára képet sugározni.

A mindössze 51 grammos szemüveg funkcióit a XiaoAI asszisztens segítségével tudjuk elérni.

Az Android testreszabott változatát futattó szemüveg 4 magos ARM processzorral, beépített akkumulátorral és Wi-Fi valamint Bluetooth modullal rendelkezik.

Bár külsejében még nem tart ott, mint a Tom Cruise által használt változat, a Xiaomi Smart Glasses közvetlenül a szemünkre képes képet (információt) sugározni, ami valljuk be őszintén, egészen a Mátrix filmek világát idézi!

Hírek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük