Tökéletes óra futóknak! Huawei Watch GT Runner

A legújabb Huawei GT Runner okosóra több mint – elsősorban – futásra tervezett aktivitásmérő okosóra, ezzel az órával gyakorlatilag egy személyi edzőt kapunk!

A Huawei Watch GT Runner okosóra fejlett hardveres összetevőinek és mesterséges intelligencia által vezérelt szoftverének hála személyre szabott – tudományos igényességgel összeállított – edzésterveket kínál számunkra, miközben folyamatosan monitorozza és elemzi teljesítményünket, napi aktivitásunkat.

Sportos, prémium megjelenés – gazdag funkcióválaszték és tudás

Bár kifejezetten futóknak kifejlesztett óráról van szó, több mint 100 sport üzemmód közül választhatunk, ha a futás mellett más tevékenységet is előszeretettel űzünk, sport céljaink elérése vagy teljesítményünk növelése érdekében.

A mindössze 38.5 gramm súlyú, 4.6 cm (1,43 hüvelyk) képátlójú AMOLED színes kör alakú képernyővel szerelt okosóra 50 méterig (5ATM) vízálló. Az eszköz IP68 védelemmel bír, így a kosz illetve por sem tehet benne kárt.

A könnyű szilikon pánt hosszú távon is kényelmes viseletet biztosít, hosszútáv futás esetén is. A prémium megjelenésű óra kezelése rendkívül kényelmes, köszönhetően pl. a felső szekcióban található több funkciós tekerhető gombnak. Természetesen az AMOLED kijelző támogatja a különböző érintés gesztusokat. Beépített mikrofon és hangszóró lehetővé teszi a hívások fogadását és a kommunikációt.

A gyártó által ígért 14 órás üzemidőt 455 mAh-s akkumulátor biztosítja. A lemerült óra vezetékmentes technológiával tölthető. A szenzorok kikapcsolása nagyobb üzemidőt jelenthet, de átlagos felhasználás mellett (bekapcsolt EKG és egyéb funkciókkal) 6-7 nap lehet az üzemidő.

Beépített gyorsulásmérő, giroszkóp, geomágneses, optikai pulzusmérő és légnyomás-érzékelők a fő érzékelők, amelyek lehetővé teszik a környezeti és egészségügyi adatok mérését és gyűjtését. A fejlettebb szenzorokon túl a szoftveres háttér is sokat javult. A TruSeen™ 5.0+ pulzusszám-ellenőrzés, kb. mellkaspántéval egyenértékű, 97%-os méréseket biztosít.

A HUAWEI TruSport™ tudományos futóprogram, többdimenziós adatokon alapuló értékelést nyújt: futási pulzusszám, tempó, megtett távolság és edzés gyakoriság szinte alapinformációnak tekinthető, az olyan adatok mellet, mint az edzésterhelés vagy az aktuális futóképesség és edzésterhelés alapján összeállított edzésjavaslatok. Hasznos újítás, hogy az AI Running Coach tudományosan elemzi a heti edzésadatokat, és automatikusan beállítja a következő heti futási ütemtervet.

HUAWEI TruSport™ tudományos futóprogram

Az edzési teljesítményt – egy folyamatosan nyomon követhető – Running Ability Index-ben követhetjük nyomon a HUAWEI TruSport szoftveren belül.

Futás közben nemcsak a szívritmus érték, tempó és véroxigén szint látható, hanem pl. a fáradtsági szint, aerob/anaerob jellemzők vagy az edzési szint.

A Real-Time Voice Trainer funkció futás közben hangjelzésekkel tájékoztat a pulzusszámról, a tempóról és egyéb testadatakról.

A GT Runner használatának egyik leglenyűgözőbb élménye a pontos GPS helymeghatározás és útvonalkövetés. Az órába integrált öt nagy műholdrendszernek (GPS, Beidou, GLONASS, Galileo, QZSS) köszönhetően az egyik legpontosabb helymeghatározással és távolságszámlálással rendelkezik, amit sportórákban találni. A Huawei Watch GT Runner a cél érdekében az iparág első lebegő antennáit és négyrendszeres kétsávos pozicionálását alkalmazza a pontosabb edzési útvonalak meghatározása érdekében!

A széleskörű edzésfunkciókon túl az óra számos egészségügyi felügyeleti funkciót támogat, beleértve a rendellenes szívritmus-értesítéseket, a vér oxigénszintjének (SpO2) 24/7-es monitorozását, az alvásfigyelést, stressz szint mérést és a perióduskezelést.

A Huawei Watch GT Runner okosóra legfontosabb jellemzői

 • Akár 14 napos üzemidő egyetlen töltéssel (fokozott használat esetén 7 nap)
 • Vezeték nélkül töltés támogatás
 • 1,43″-es AMOLED kijelző (466 × 466 px)
 • Több mint 100 sport üzemmód
 • Vízállóság 5 ATM-ig (50 méter), IP68 védelem
 • Beépített mikrofon és hangszóró
 • Beépített barométer
 • A TruSeen™ 5.0+ fejlett pulzusmérő modul hatékonyabban méri a pulzusszámot, az SpO2-t, az edzési gyakoriságot, az alvás minőségét és időtartamát
 • A GPS, Beidou, GLONASS, Galileo és QZSS műholdrendszerek támogatása – edzési útvonal és  tartózkodási hely meghatározás
 • Futási index, edzési stressz, edzésterhelés, regeneratív pulzusszám, felépülési szint értékelés
 • 4GB – min. 500 zeneszám tárolás
 • Bluetooth 5.2, – BLE/BR/EDR
Hírek, Okosóra

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük